AAN DE SLAG MET DE KLEUR VAN HET JAAR 2018: HEARTWOOD

Ieder jaar wordt door Flexa, op basis van haar wereldwijde kleuronderzoek, de interieurkleur van het jaar uitgeroepen. Wellicht hebben jullie de warme kleur van 2018, Heart Wood, al op Instagram voorbij zien komen. Mariëlle van Huisje aan de Haven daagde mij uit om met Heart Wood, de kleur van het jaar, in ons eigen interieur aan de slag te gaan.

flexa heartwood kleur van het jaar 2018

Heart Wood: A Welcome Home

Iedere keer weer vind ik het een feestje om met Flexa samen te werken want een schilderklus is wat mij betreft echt een ideale en betaalbare manier om sfeer in je interieur te creëren. In mijn vorige blog zagen jullie al hoe ik door middel van kleur het vergeten hoekje in ons huis omtoverde tot een eyecatcher. Zoals al eerder gezegd daagde blogger Mariëlle mij deze keer uit om met de kleur van het jaar Heart Wood aan de slag te gaan. Toen ik deze kleur voor het eerst zag dacht ik: ‘oeh zou dit wel bij ons interieur passen?’ Natuurlijk liet ik mijzelf door deze primaire belemmerende gedachte niet uit het veld slaan! Nee nog sterker uiteindelijk triggerde het mij want ik houd wel van een uitdaging. Want we weten het allemaal: ‘zonder wrijving geen glans’ en dus vooruit met de geit :). Het is eigenlijk heel simpel want je moet een (nieuwe) kleur gewoon even laten bezinken en deze vervolgens tot je nemen en een plekje geven. Dan wordt het blenden in je interieurstijl iets heel natuurlijks. Toen ik de kleur van het jaar 2016, Okergoud, voor het eerst zag was ik ook niet meteen verkocht en toch is het nu mijn favoriete kleur in ons huis (klik hier om het okergouden vlak in onze werkkamer te zien).

Flexa heeft dit jaar vier verschillende kleurpaletten uitgebracht. Mijn favoriet is het kleurpalet ‘THE HEART WOOD HOME’ welke je meteen thuis laat voelen. Dit palet bestaat uit zachte grijsroze tonen hoewel ik er overigens ook wel iets paars in zie. Ik besloot onze logeerkamer een mini make-over met dit kleurpalet te geven. Kijk je met mij mee?

Stap 1: kleurtester en moodboard maken

Persoonlijk vind ik het altijd prettig om eerst een moodboard te maken zodat ik het complete plaatje voor ogen heb voordat ik met een schilderklus aan de slag ga. Deze keer heb ik voor het moodboard gebruik gemaakt van het colour trends 2018 boek van Flexa. Naar mijn idee hadden de onderstaande sfeerafbeeldingen een heel prettige uitstraling en kleur. En daarom heb ik ervoor gekozen om deze make-over uit te voeren met de kleuren Heart Wood, BN.02.82 en D5.06.68.

flexa heartwood kleur van het jaar 2018

Stap 2: visualizer app

Na het creëren van het moodboard zijn we met de visualizer app van Flexa aan de slag gegaan. In ons geval was dat een beetje lastig omdat we voorheen een lichtblauwe driehoek op de muur hebben geschilderd en deze wilden we in de make-over transformeren naar een Heart Wood lambrisering. We hebben de app voor de gek kunnen houden door slinks de lambrisering alvast af te tapen waardoor de visualiser app snapte dat we een lambrisering wilde gaan schilderen, handig he! Vervolgens hebben we ook nog met de kleurtester van Flexa een A4tje geschilderd zodat we konden zien hoe deze verf er in real life uitziet (zie foto hierboven).

flexa heartwood kleur van het jaar 2018

Stap 3: aan de slag

Oke let’s do this. Afgelopen weekend zijn we dan eindelijk met de kleur Heart Wood aan de slag gegaan. Voordat we begonnen moesten we de randjes van de driehoek nog wegschuren want we wilden uiteraard niet dat je deze er nog doorheen zou zien.

flexa heartwood kleur van het jaar 2018

Zoals het een goede huismoeder en vader betaamt hebben we eerst alles wat beschermd moest worden goed afgeplakt en een laken op de grond gelegd. Zorg er ook voor dat je alle benodigde spullen bij de hand hebt (verf, kwast, muurroller, verfbakje, roerstaafje, vochtig doekje voor als je knoeit en een krukje voor als je er niet bij kunt). In ons geval moest er ook nog een lambrisering afgeplakt worden. Dit hebben we gedaan met behulp van een lijnlaser en frogtape (je wilt immers een strakke lambrisering).

flexa heartwood kleur van het jaar 2018

Behalve deze muur hebben we ook op de tegenoverliggende muur een lambrisering geschilderd in de kleur BN.02.82 met daarboven een randje in de kleur D5.06.68 (zie foto hierboven). Boven de Heart Wood lambrisering hebben we eenzelfde randje geschilderd maar dan in de kleur BN.02.82.

Stap 4: stylen

Ook voor deze styling kon ik het niet laten om een bezoekje aan de kringloopwinkel te brengen. Voor slechts 6 euro in totaal heb ik daar een paar prachtige oude lijstjes gescoord. Eentje heb ik geschilderd in de kleur BN.02.82 en in een ander lijstje heb ik een zelfgemaakte ‘poster’ aangebracht.  Het maken van de poster heb ik gedaan door een blanco vel papier te beschilderen met BN.02.82 en hier vervolgens een hart (with love) in de kleur DN.06.68 op de schilderen. Ik vind het zelf echt prachtig geworden!

flexa heartwood kleur van het jaar 2018

De Heart Wood muur is de eyecatcher van de kamer en daarom heb ik verder vooral natuurlijke materialen en rustige prints gebruikt (onderaan deze blog vind je de gebruikte stylingproducten).

flexa heartwood kleur van het jaar 2018

flexa heartwood kleur van het jaar 2018

Ik vond het ontzettend leuk om jullie mijn toepassing van de kleur Heart Wood (en de overige kleuren het het Heart Woodpalet) te laten zien. Nu is blogger Mirjam van een goed verhaal aan de beurt om te laten zien hoe zij Heart Wood in haar interieur toepast. Met andere woorden ik geef het (verf)stokje door aan Mirjam :).

With love,
Anne

Gebruikte producten styling:

 • kussens van Xenos en Kwantum
 • dekbedovertrek en dekentje van IKEA
 • vloerkleedje van H&M
 • schoenen van Maruti
 • kast van kringloopwinkel
 • krukje van vintage winkel
 • lampjes van IKEA
 • lijstjes van kringloopwinkel
 • laminaat van IKEA
 • bankje BePureHome

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Macy
  10 oktober 2017 at 19:53

  Waauw Anne ik ben weer echt onder de indruk. Je blijft mij inspireren met al je mooie plaatjes. Ik vind het ook zo leuk dat je die lijn hebt aangebracht boven de lambrisering. Echt super mooi!

 • Reply
  Stella
  10 oktober 2017 at 20:26

  ik vind die lichte kleur met lijstjes erboven erg mooi! Maar dé kleur van het jaar is me te veel paars, zo oogt ‘ie gewoon.

 • Reply
  Mirjam Hart
  10 oktober 2017 at 20:27

  Mooi geworden zeg! Leuke styling ook met de bananenplant op het krukje!

 • Reply
  Verie
  11 oktober 2017 at 16:17

  Echt heel erg tof om het hele proces te zien. Het inspireert me nu toch ook wel om met de kleur aan de slag te gaan! Wat gaaf om zo een lambrisering te maken! Geniet ervan!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 • Reply
  Pure by Flexa ColorLab: matte muurverf en krijtverf Stone | REMADE with love
  3 maart 2018 at 12:34

  […] drie kamers. Een kleine kamer voor onze kledingkasten, een werkkamer en een logeerkamer. De ruime logeerkamer wordt de […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.