STEIGERHOUTEN LOUNGEBANK MAKEN MET MAATKUSSENS

Heerlijk loungen in de tuin. Hier droomden we al een paar jaar van. Maar met een kleine tuin en een ondernemende dochter die graag buiten speelt is er slechts beperkte ruimte in de tuin. Daarom ontwierpen en maakten we zelf een steigerhouten loungebank welke tevens als zandbak en opbergruimte fungeert. In deze blog laat ik het eindresultaat van onze zelfgemaakte loungebank en zandbak zien. En in de volgende blog vertel ik stap voor stap hoe we deze hebben gemaakt.

steigerhouten loungebank maken

Steigerhouten loungebank en zandbak in één

Hoe zorg je er voor dat een (kleine) tuin kindvriendelijk wordt maar tegelijkertijd ook stijlvol blijft? Twee weken geleden schreef ik al een blog over de prachtige pergola schommel die we zelf maakten. Vandaag laat ik jullie onze zelf ontworpen zandbak/loungebank zien. Mijn favoriete combinatie is toch wel als iets zowel mooi als praktisch is. Bij het ontwerpen van de loungebank hebben we natuurlijk rekening gehouden met de stijl van onze tuin en het leek ons tof als de loungebank een multifunctioneel meubel zou worden. We hebben een ontwerp gemaakt van steigerhout met een geintegreerde zandbak. Zodoende kan June overdag lekker spelen in de zandbak en kunnen wij ’s avonds nog lekkerder loungen op het ligbed. Kijken jullie mee naar het resultaat?

Heerlijke loungebank kussens

Wat is het gaaf geworden toch! Wij zijn zo blij met het (eind)resultaat. Maar om echt goed te kunnen loungen moesten er natuurlijk wel heerlijke loungebank kussens komen. Ik wist meteen bij wie ik moest zijn voor mooie en fijne maatkussens: mijn Brabantse vrienden van Nofruit. Vorig jaar werkten we ook al tot volle tevredenheid samen (zie deze blog over onze eethoek in de tuin). Nofruit heeft echt prachtige stoffen en je kunt er de kussens echt helemaal personaliseren (keuze uit type en kleur van de stof, type van de vulling, de afwerking, de dikte en verzin het maar). Dit keer hadden we wel een paar kleine uitdagingen voor ze: er moest een uitsparing in het kussen komen voor de pergola en ook nog een knik in het kussen om als ligbed kussen gebruikt te kunnen worden. Maar ook dat was geen probleem!

Loungebank kussen personaliseren

Op de website van Nofruit bestelde ik eerst gratis stofstalen. Omdat we graag een neutrale kleur wilden bestelde ik allerlei neutrale stoffen. Ons oog viel eigenlijk meteen op de nieuwste stof van Nofruit: linnenlook (uni fijn). Deze heeft de prachtige uitstraling van linnen maar ook alle voordelen van een outdoorstof. Voor het ligbedkussen kozen we de vulling ‘ultiem loungen’ en voor de rugkussens de vulling ‘lekker ploffen’. De namen alleen al beloven veel goeds! En ik kan je verklappen vanuit recente ervaring: het ligt goddelijk. Hier kan ik tijdens mijn zwangerschapsverlof heerlijk vertoeven.

We zijn echt ontzettend blij met onze nieuwe multifunctionele zandbak/loungebank. De kussens zijn helemaal wat we ervan gehoopt hadden. Hier gaan we zeer zeker veel genieten. Mocht je op zoek zijn naar nog meer maatkussen inspiratie neem dan vooral een kijkje op het Instagram account van Nofruit. De maatkussens van Nofruit zie je ook regelmatig bij één van mijn lievelingsprogramma’s: Eigen Huis & Tuin.

Zelf een steigerhouten loungebank/zandbak maken

Wil je zelf graag ook zo’n meubel ontwerpen? Over twee weken komt er een blog online waarin ik stap voor stap uitleg hoe wij dit multifunctionele meubel hebben gemaakt.

With love,
Anne

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.